Vállalati Beszerzés

A legegyszerűbb tárgynak is óriásira nőhet a jelentősége, ha éppen kellene, de nincs.

5+1 dolog, amit nem szeretek az internetben

Néha rám is rám jön a közléskényszer, amikor minden gondolatomat és eszmefuttatásomat megosztanám a nagyvilággal, hogy figyelj már ez engem annyira idegesít, téged is? Mintegy elmenyugtatás végett, megerősítést keresve, sorstársakba kapaszkodva. Aztán van, amikor le is írom, de sosem kap publicitást a dolog, megelégszem ennyivel. Nincs a fejemben, a papíron figyel, vagy a monitoron és elválik tőlem, nem agyalok rajta annyit. 

A munkám legnagyobb része az internethez kötött szóval elég sok időt töltök itt, néha már talán túlzás is, mert persze közben elkalandozok jobbra-balra, de tudatossággal lehet ezen segíteni. Amikor például elkezdesz kommenteket olvasni, még mielőtt belemélyedsz érdemes megvizsgálni, hogy hoz-e a konyhára, ha idegesítő hozzászólásokat olvasol. Ha nem, akkor hát ne is vesd bele magad.

lady-justice-2388500_1280_1.jpg

Ezen a borús márciusi napon pedig összeszedtem, mi az, ami engem idegesít a világhálóban.

1. Elavult információk

Mint írtam az előbb, a munkám során sok információra van szükségem, amit az interneten is próbálok begyűjteni. Végre találok egy jó kis cikket, például egy eseményről, aztán kiderül, hogy minden szuper, csak a bejegyzés egy három évvel ezelőtt eseményről szól. Ezekért a cikkekért egyébként nem kell lapozgatni a Google találatai között, mert rendszerint az első oldalon vannak. Legalább jó a találati helyezése. (De minek?) A másik, amit egyáltalán nem értek az a fizetett hirdetés, amire, ha rákattintasz nemlétező oldalt ad ki. 

old-1151390_1280.jpg

Van olyan, amikor kiírják egy cikkhez, hogy ez ekkor és ekkor frissült utoljára, ez már haladás, de a legjobb valami archívum lenne, és amik mondjuk már érvényüket vesztették (pl. adózási kérdések), azok hátrébb jelennének meg a listában.

2. Egymásnak szögegyenest ellentmondó információk

Ha beteg vagy menj orvoshoz és ne a neten kutakodj, igen tudom, ha könyvelésben van kérdésed keresd fel könyvelődet ésatöbbi. De azért valljuk be elég sokan vagyunk, akik először az interneten néznek szét, hogy hátha gyógyírt kapnak problémájukra. Olykor azt mondom, ember legyen a talpán, aki kiigazodik a megtalálható információkon. 

3. Tudatlan trollok

Hazai pályán ugye mindenki ért mindenhez, de leginkább otthon ülve a fotelben, mindenki okosabb a másiknál. Igaz lenne az a mondás, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, de hát ez nem sok mindenkit érdekel, inkább ontja magából a (nem létező) tudást, te pedig felbosszantod magad rajta. Mielőtt azonban bosszankodni kezdesz, nézd meg kivel állsz szemben. Tényleg ő az ászok ásza a témában? Ha nem, akkor nem számít a véleménye.

4. Oszd meg és nyerj típusú oldalak

Jó apám mindig azt tanította, hogy soha semmi sincs ingyen ebben az életben. Ettől függetlenül fénysebességgel terjednek az ilyen típusú megosztós játékok a közösségi médiában. Reménykedni lehet, de azért senki ne csodálkozzon, ha egy megosztással nem nyer autót, lakást, vagy konyhabútort. Pár perc alatt ki lehet deríteni az oldal névjegyéből, hogy ez kamu. A legtöbbje az. 

alpaca-2677592_1280.jpg

5. 18 éven felülieknek szóló cikkek

Nyilván ez szabályozásoknak megfelelően kerül ki egyes bejegyzések elé, de nem tudom, hogy megóvott-e valaha 18 éven alulit, hogy ne lássa a tartalmat? Illetve a másik, hogy, ha amúgy is mindent tud már rólam szinte a Google, meg az internet, akkor miért nem tudja, hogy hány éves vagyok? (Ugyanarról az eszközről bejelentkezve?)

keys-264597_1280.jpg

+1 Felugró reklám, amit nem lehet bezárni

Még szinte el sem kezdtem olvasni a cikkemet, amikor felugrik egy hirdetés, amit egyszerűen nem tudok bezárni. Sokszor nem is releváns, s legtöbbször be is zárom az oldalt, anélkül, hogy egy betűt is olvastam volna. 

Neked van olyan, ami piszkosul idegesít az interneten?

(Fotók: pixabay)

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatibeszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr7813752604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Katika Kiss 2018.03.20. 17:59:29

Ne haragudj, de a posztból süt, hogy alig értesz az internetezéshez. Pár kattintással személyre szabhatod, milyen időtartamban keressen a Google. Sőt ha képeket keresel, még a felbontás/domináns szín/felhasználási jogok stb. alapján is kereshetsz, hasonlóan a videóknál szűrhetsz hossz/minőség stb alapján. Akármennyire is okos a Google algoritmusa, ne várjuk el, hogy helyettünk kitalálja, hogy mit akartunk keresni...

Vállalati Beszerzés

Webshopunkban mindent megtalálsz, ami egy vállalkozás életében fontos és szükséges, fogyó eszköz.

Friss topikok

süti beállítások módosítása