Vállalati Beszerzés

A legegyszerűbb tárgynak is óriásira nőhet a jelentősége, ha éppen kellene, de nincs.

Hogyan rendezd be az irodádat?

Most nyitottad az üzletedet, új munkahelyed van, vagy egyszerűen csak úgy érzed, hogy eljött a változtatás ideje meglévő irodádban? Az alábbi néhány tippel szeretnénk segíteni, hogyan rendezd be az irodádat. 

Nem feltétlenül kell átolvasnod az összes Fengshui tanulmányt, hogy miként rendezed be és tedd picit otthonosabb az irodádat, de azért jó, ha egy-két alapvető szempontot figyelembe veszel. Sok időt töltünk az irodánkban, s nem mindegy, hogy milyen a környezet, nagyobb lesz a munkakedved egy jól berendezett tértől. Na persze, ha utálod a munkádat, a főnöködet és úgy általában mindenkit, akkor nem biztos, hogy ez lesz a megoldás. Akkor inkább lépj le, de gyorsan.

office-730681_1280.jpg

Előnyben vagy, ha saját irodád van, nem kell osztoznod rajta senkivel, de ha többen vagytok egy helyiségben akkor is tudsz javaslatokat tenni, illetve a saját asztalod körül kialakítani a neked tetsző teret. 

A rend természetesen akkor is fontos, ha csak saját magad használod az irodát, netán az otthonod egy részén kapott helyet. Annak, aki otthon dolgozik szintén érdemes odafigyelni az iroda kialakítására. Ha csak egy sarok áll rendelkezésre az is legyen rendezett, hidd el sokkal szívesebben fogsz leülni dolgozni.

Vegyük most azt az esetet, amikor a saját irodádat rendezed be.

Fények, világítás

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam a fény az egyik legfontosabb szempont, már az iroda kiválasztásánál is. Egy napfényes, világos helyiségben sokkal szívesebben tartózkodom, mint egy sötét zugban. Ha mégsem adatik meg a nagy ablakfelületű iroda, a fényekkel és színekkel tudsz játszani. Ebben az esetben legyen oldalsó megvilágítás is, ne csak a plafonra helyezz el lámpákat. Az íróasztalon mindig legyen lámpa, főleg, ha hajlamos vagy sötétedésig dolgozni, a legközvetlenebb világítással sokat tehetsz szemed egészségéért. Ha csak egy pici ablakod van, az íróasztalt célszerű annak közelében elhelyezni, lehetőleg úgy, hogy szikrázó napsütésben is megfelelő látásviszonyokat biztosíts. Egy sötét helyiségben is csodát tehet a fehérre festett fal, optikailag tágítja és világosítja a teret. Ha nem kifejezetten szereted a fehéret, akkor is inkább pasztell árnyalatot válassz. 

office-1081807_1280.jpg

Legyen harmónia

Az irodába lehetőleg ne azokat a bútorokat használd, amiket a lakásodból selejteztél ki, ide még jó lesz címszóval. Egy antik szekrény, egy modern szék, egy barokk asztal kuszaságot, rendezetlenséget sugallnak. Itt is igaz, hogy a sötét bútorok szűkítik a teret, és még a kedvedre se lesznek pozitív hatással. Az irodában lehetőleg csak az ott szükséges dolgok legyenek, ne tárolj itt feleslegessé vált kacatokat, holmikat.

Ha ügyfeleket fogadsz legyen egy rész, ahova kényelmesen le tudtok ülni, egy asztal két székkel, egy tárgyalósarok. Akár felkészülhetsz előre jegyzetfüzettel és tollal, amit a vendéged tud használni, de más papírok, dokumentumok ne legyenek az asztalon.

books-1840463_1280.jpg

Növények, képek, dísztárgyak

A zöld növények mindenhol jól mutatnak, tegyél egyet-kettőt az irodádba is. Lehet akár nagyobb cserepes növény is, vagy kisebbek, amik elférnek akár az ablakban is. Amelyik elszáradt az már viszont egyáltalán nem éke semmilyen helyiségnek, szóval ne felejtsd el öntözni is őket. Képeket is rakhatsz ki, azt javaslom, hogy lehetőleg ne a családi nyaralás képei legyenek a falon, pláne, ha ügyfeleket fogadsz, esetleg rosszul veheti ki magát. A képekre, festményekre is igaz, hogy harmonizáljon a többi bútorral, berendezési tárggyal. Sok irodában szeretnek mindenféle dísztárgyakat kitenni, de én ennél is a mértékletesség elvét képviselem és csak olyan tárgy jöhet szóba, ami beleillik a környezetbe.

Miket vegyél az irodába? Mindenre gondoltál?

Az alapoknál maradva, egy íróasztal és egy szék biztosan fog kelleni. Egy kicsit dizájnosabbá és kényelmesebbé teheted a székeket párnával. Néhány tároló, polc, ajtós szekrény, amiben az iratokat tárolhatod. Irattároló papucsokban, felcímkézett dossziékban sokkal egyszerűbben megtalálod a dokumentumaidat. A legtöbb irodában nélkülözhetetlen egy nyomtató is, szerintem színeset válassz, biztos, ami biztos. Ügyfélfogadáshoz egy másik asztal és legalább két kényelmes szék. A szemetes kosarakat sokan elfelejtik, te viszont szerezd be már az elején. Nagyobb irodában jól mutat egy közepesen vastag szőnyeg is. 

idvnp.jpg

Poharak, tálca, ásványvíz mindig legyen az irodában, így ha megszomjazol nem kell messzire menned, ha pedig ügyfeled érkezik van mivel megkínálni. Ehhez kapcsolódva hasznos tárgy az irodában egy vízforraló, néhány teafilter, cukor, kávé. A legjobb, ha egy külön sarkot tudsz biztosítani ezeknek, akár egy zárható szekrénybe rejtve.

tee-2924632_1280.jpg

Ruhafogassal megkönnyíted a kabátok, zakók tárolását. Az íróasztalod mellé szerezz be egy konténert, amibe mindent be tudsz tenni, így nem íz íróasztalodon foglal helyet feleslegesen. Persze a rendet is sem árt megtartani, hogy ne keresgéléssel menjen el a nap.

Egy jól megválasztott falióra nem csak mutatós, de hasznos kiegészítő is. 

Ahhoz, hogy elkezd a munkát még számtalan dologra lesz szükséged, de arra, hogy mit érdemes venni az íróasztalodra egy következő fejezetben fogok ismertetni.

Apró dolgok segítenek abban, hogy igényesebbé tedd környezetedet, te is szívesebben fogsz egy ilyen környezetben dolgozni, ügyfeleid is szívesebben tárgyalnak veled.  A lényeg, hogy olyan dolgokkal vedd magad körbe, amiket szeretsz és örömmel tartózkodsz környezetükben nap mint nap.

Minden, amire szükséged lehet itt megtalálod! 

http://www.webaruhaz.vallalatibeszerzes.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalatibeszerzes.blog.hu/api/trackback/id/tr1113747700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vállalati Beszerzés

Webshopunkban mindent megtalálsz, ami egy vállalkozás életében fontos és szükséges, fogyó eszköz.

Friss topikok

süti beállítások módosítása